• Tarih : 08.04.2016

13. Çocuk ve Yıkıcılık

İstanbul Psikanaliz Derneği ve İstanbul Çocuk ve Ergen Psikanalitik Psikoterapi Derneği'nin ortak etkinliği olan 13. Çocuk Psikanalizi etkinliğimizin duyurusunu ekte bulacaksınız. Bu yıl,  'Çocuk ve Yıkıcılık' konulu olan kongremiz  8-9 Nisan 2016 tarihinde Taksim Hill Otel’degerçekleştirilecektir. Konuğumuz  Elena Molinari İtalya Psikanaliz Derneği ve IPA üyesi bir psikanalisttir. Aynı zamanda çocuk ve ergen psikanalistidir. Meslek hayatına pediatrist olarak başlamıştır. 2000 yılından bu yana özel muayenesinde psikanalist olarak çalışmaktadır. 2004 yılından beri Milano Brera'da "çocuk nöropsikiyatrisi" dersini vermektedir. 2013 yılından beri "İtalyan Psikanaliz Dergisi" nin editörlerindendir. Son kitabı "Field Theory in Child and Adolescent:Psychoanalysis: Using a Psychoanalytic Steadycam" Routledge tarafından yayına hazırlanmaktadır.

İstanbul Psikanaliz Derneği ve İstanbul Çocuk ve Ergen Psikanalitik Psikoterapiler Derneği Ortak Etkinliği

13. Çocuk Psikanalizi Günleri

"Çocuk ve Yıkıcılık"

8-9 Nisan 2016

Taxim Hill Hotel

“Paramparça: Terapinin Alışılmadık Bir Amacı”

Elena Molinari

“Narsistik Travmalar ve Şiddet”

Elda Abrevaya

“Giriş Yok: Anlama ve Bağlara Saldırı”

Nergis Güleç

Olgu Sunumu ve Tartışma

Elena Molinari

“Yıkıcılığın Çocuksu Kökenleri”

M.Levent Kayaalp

“Seansta Şiddet: Oyun mu Gerçek mi ?”

Neslihan Zabcı

“Okul-Aile-Çocuk İlişkisinde Yıkıcılık, Bir Yıkıcılık Alanı Olarak Okul”

Filiz Torun

“Yıkıcılık Ve Şiddet Kavramlarının Çocuk Edebiyatına Ve Masallara Yansıması, Edebiyatın Çocukluğa Ve Onun Gelişim Sürecine Yaklaşımı”