• Tarih : 23.03.2012

9. Ekran Yüzler

İnsanlar ev içinde daha çok ekranlara, daha az birbirlerine bakar oldular. Dışarıdaki durum da pek farklı değil: mağazalar, alış veriş merkezleri, garlar, havalimanları ve toplu ulaşım araçları ekranlarla kuşatılmış halde. Sokak manzaraları dahi yerlerini sayıları giderek artan ve gece gündüz ışıldayan dev ekranlardaki göz alıcı görüntülere bırakmak üzere. Bu süreç, başta ruh sağlığı meslek grubu olmak üzere çocuk ve ergenlerle çalışan tüm meslek gruplarını bazı sorular üzerinde düşünmeye sevk etmektedir: Ekranların sundukları ve tüm yaşamımızı kuşatan sanal dünyalar çocuklarımızın ruhsal gelişimini nasıl etkiliyor? Ekrana bakmak bebeklerin  dilsel ve sosyal gelişimini geciktirir mi? Ekran bağımlılık  yapar mı ? Ekranda oynanan oyunlar simgesel oyunlar gibi çocukların ruhsal gelişimini destekler mi? Ekranlara bakma çocuk ya da yetişkin tüm bireyleri giderek birbirlerine bakmaktan alıkoyar mı?: Ekranlar yüzlerin yerini alır mı? Gelecekte bizleri bekleyen “herkesin kendi dünyasında olduğu” bir dünya mı?

İstanbul Psikanaliz Derneği ve İstanbul Çocuk ve Ergen Psikanalitik Psikoterapi Derneği Ortak Etkinliği

9. Çocuk Psikanalizi Günleri

“Ekran Yüzler”

23 - 24 Mart 2012