• Tarih : 05.11.2004

6. Psikoz

Bu yıl altıncısı  yapılacak olan Uluslararası İstanbul Psikanaliz Buluşmaları, İstanbul Psikanaliz Derneğinin her yıl düzenlediği üç klinik toplantıdan biridir. “Kliniği anlamak, kliniği tartışmak” başlığı altında toplanabilecek olan bu etkinliklerde psikanaliz kuramından yola çıkarak psikanaliz uygulamasını tartışmaya açmak hedeflenmektedir. İstanbul Psikanaliz Derneği olarak Uluslararası Psikanaliz Buluşmalarında bir süredir psikiyatri ve psikanalizin temel klinik konularını ele alıyor ve tartışıyoruz. 2002’de Melankoli, 2003’de Histeri’yi tartıştık. Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Psikanaliz Buluşmalarında psikiyatrinin olduğu kadar psikanalizin de hem kuramsal hem de klinik alanda önemli konularından biri olan psikoz çeşitli yönleriyle ele alınacak ve tartışılacaktır. Konuk konuşmacılarımız « Divanda bir psikotik », « Lacancı kuram ve psikoz », «beyaz psikoz », « psikotik ergenlerle yapılan ekip çalışması » gibi konuları ele alacaklardır.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, konferans ve panellerin yanı sıra, meslektaşlarımızın konuklarımızla iletişimini arttırdığını düşündüğümüz ve klinik bilginin aktarımı açısından yararı tartışılmaz olan atölye çalışmalarına programda geniş yer vereceğiz.

İstanbul Psikanaliz Derneği

6. Uluslararası İstanbul Psikanaliz Buluşmaları